ΣΗΤΕΙΑ

Το στολίδι της Κρήτης

Η πόλη της Σητείας

Η Σητεία είναι μια γραφική πόλη, κτισμένη αμφιθεατρικά, στο μυχό του κόλπου της Σητείας.Βρίσκεται στο Βορειοανατολικότερο άκρο της Κρήτης, έχει 9000 κατοίκους και είναι οικονομικό και διοικητικό κέντρο του ομώνυμου Δήμου. Διαθέτει αεροδρόμιο και λιμάνι και συνδέεται απ”ευθείας με τον Πειραιά και τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Η Σητεία φημίζεται για τις καθαρές αμμώδεις παραλίες της, βραβευμένες με γαλάζια σημαία, το ήπιο κλίμα, τους φιλόξενους και γλεντζέδες κατοίκους της και το καλό κρασί.

Συγκοινωνίες

Η πόλη της Σητείας διαθέτει σύγχρονο αεροδρόμιο με πτήσεις από και προς την Αθήνα, από και προς το Ηράκλειο καθώς και άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Διαθέτει λιμάνι με καθημερινή σύνδεση με τον Πειραιά και με άλλα νησιά του Αιγαίου. Ένα άνετο και ασφαλές οδικό δίκτυο συνδέει τη Σητεία με τις άλλες πόλεις της Κρήτης αλλά και φέρνει τον επισκέπτη όπου αυτός επιθυμεί. Η πρόσβαση στην επαρχία γίνεται από δύο κεντρικούς οδικούς άξονες.Ο ένας οδηγεί από την Ιεράπετρα διασχίζοντας την επαρχία Σητείας από το Λιβυκό προς το Κρητικό πέλαγος. Ο άλλος είναι ο βόρειος οδικός άξονας που περνά μέσα από τα δροσερά χωριά της επαρχίας

Διασκέδαση – Φαγητό

Η πόλη της Σητείας έχει όλα όσα χρειάζονται για να προσφέρει ποιοτική διασκέδαση για όλα τα γούστα στους επισκέπτες. Κάνοντας μια βόλτα παραλιακά, μπορείτε να συναντήσετε στη σειρά τα γραφικά και όμορφα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα ρακάδικα με τους ποικίλους Κρητικούς και Σητειακούς μεζέδες (που φτιάχνονται με ανόθευτα, ντόπια υλικά με βάση φυσικά το ελαιόλαδο), συνοδευόμενους από τη ντόπια ρακή (τσικουδιά) και κρασί. Άμα ανάψει και το κέφι, έχοντας πιεί και ένα ποτηράκι παραπάνω μπορεί να δείτε και τους ντόπιους να έχουν μερακλώσει και να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς με τη συνοδεία αυτοσχέδιων μαντινάδων!

adminΣΗΤΕΙΑ